ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ПРИЛАЗНИХ ПУТЕВА У ВЛАСЕНИЦИ

2063
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст: Редакција / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Предузеће “Зворник-путеви” почело је данас асфалтирање прилазних путева и паркинг платоа за борачку зграду у улици Вука Караџића,  у којој су смјештене породице погинулих бораца, породице са статусом избјеглица и расељених лица, те социјалне категорије становништва.

   Начелник општине Мирослав Краљевић обишао је мјесто радова у улици Вука Караџића и том приликом рекао је да је зграда изграђена 2011. године, но да је због небриге ранијих општинских власти остао неуређен простор око зграде.

-Ја не могу данас да не кријем своје задовољство и срећу да смо успјели да реализујемо нешто што смо обећали овим људима који живе у овој згради, тј. породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима, јер њима заиста то и припада, јер су дали своје синове, браћу, очеве, а други борци су дали дијелове свога тијела. Сви они то заслужују, а тренутно бар онолико колико имају и други, јер моје је мишљење да овим људима треба дати много више, што ћемо у будућности и настојати да им обезбиједимо, –рекао је Краљевић

   -Радови се одвијају планираном динамиком, извођач радова  је коректан и веома квалитетно обавља посао. Данас ће овдје испред ове зграде бити положено око 650 квадрата асфалта, а дебљина асфалта је у просјеку око 10 центиметара, – рекао је Небојша Беровић, надзорни орган испред Општине.

   Жељко Дамљановић, начелник за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Власеница, рекао је да је веома задовољан динамиком извођења радова.

    -Поред полагања асфалта на приступном путу и паркинг простору око зграде биће још урађене и приступне степенице, санирање фасаде зграде као и постављање јавне расвјете око зграде,- додао је Дамљановић.

   Саво Пејановић, предсједник етажне заједнице у борачкој згради није крио задовољство што ће коначно добити приступни пут и паркинг простор.

   -Захваљујући начелнику општине Мирославу Краљевићу, након седам година коначно смо добили пристојне услове што се тиче прилазног пута и паркинг простора, јер до сада све је то било у веома лошем стању, и сви станари ове зграде веома су захвални нашем начелнику који је стално био са нама у контакту и заједно са нама рјешавао и ево ријешио овај проблем, – истакао је Пејановић.

Радови ће бити настављени већ сутра, у Устаничкој улици код зграда за социјално угрожене породице.