ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ

1548

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Сунчани мајски дани наговијестили су и почетак радова на изградњи раскрснице са кружним током, на једној од најфреквентнијих дионица у регији Бирач, на укрштању магистралних путева МI-115 Милићи-Власеница-Хан Пијесак и МII-506 Власеница-Тишча. Тим поводом, у град подно Виселца ће стићи и званичници из Бање Луке.

„Начелник Мирослав Краљевић ће у петак, 14.5.2021. године, угостити министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Ћорића и вршиоца дужности директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” Давора Кострешевића. Након радног састанка, који ће почети у 12 часова, начелник Краљевић, министар Ћорић и директор Кострешевић ће на раскрсници улица 9. јануар, Жртава Рогосије и Јуришног одреда, обиљежити почетак радова изградње кружне раскрснице која ће омогућити не само бржи проток возила на тој изузетно фреквентној дионици, него и повећати безбједност свих учесника у саобраћају“, истакла је Данијела Дамљановић, шеф кабинета начелника општине Власеница.

Раскрсница са кружним током на овој важној дионици требало би да буде завршена и пуштена у саобраћај до половине јула. Вриједност радова, које финансира Јавно предузеће  “Путеви Републике Српске“, је око 500 000 КМ.