ПОДРШКА ПОРОДИЦИ- МИНИСТАРСТВО ПОРОДИЦЕ, ОМЛАДИНЕ И СПОРТА РАСПИСАЛО КОНКУРС

719

    Mинистарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката и активности у области подршке породици.

   Оцјењивање и вредновање пријава по конкурсу врши се на основу доприноса пројеката и активности у промоцији развоја породице и породичних вриједности, те подизању квалитета породичног живота, на стварању услова за подизање наталитета, доприносу здравственој, социјалној, васпитној и образовној компоненти, као и заштити од насиља у породици.

   Критеријуми су и усмјереност ефеката пројектних активности према рјешавању проблема који су од интереса за већи број грађана, односно породица и младих, властито учешће у финансирању, односно суфинансирању од међународних и осталих донатора или јединица локалне самоуправе, допринос бризи о старима и квалитет пројектне пријаве, саопштено је из ресорног министарства.

   Конкурс је објављен у дневном листу „Глас Српске“ и биће отворен 21 дан, с тим да министар задржава право поништавања усљед непредвиђених буџетских ограничења.

   Министарство породице, омладине и спорта конкурс је расписало у складу са Правилником о критеријумима и условима за финансирање и суфинансирање пројеката и активности у области подршке породици.

   Обрасце за пријаву на конкурс могуће је преузети на интернет страници Министарства.