ПОСТАВЉЕНА И ОСВЕШТАНА СПОМЕН ПЛОЧА У ГОРЊЕМ ЗАЛУКОВИКУ

606

   Текст: Т. Рикановић/Инфо портал Власеница 24

   За становнике ове мјесне заједнице протекли викенд је, поред прославе крсне славе у храму Свете Петке, протекао и у знаку одавања почасти палим борцима Војске Републике Српске са подручја тог одбора.

   ”Списак са именима и фотографијама 16 трагично настрадалих бораца Горњег Залуковика стајаће на овој плочи као подсјетник и опомена за све будуће нараштаје,” изјавио је Споменко Стојишић, предсједник Борачке организације општине Власеница.

   Он је нагласио како су окупљени чланови породица и житељи Г. Залуковика изразили задовољство што је ова спомен плоча коначно постављена након што су прошле толике године од протеклог рата, и додао да никад није касно за одрживе историјске лекције за које ће се Борачка организација залагати и убудуће.

   Стојишић је истакао како се лаганим, али надасве темељним корацима уз подршку локалне Општинске управе, реализују зацртани планови Борачке организације те најавио наставак радова на спомен плочи у Мишарима као и почетак изградње централне плоче на тргу у Власеници.