ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА И РАЗВОЈНОГ ПРОГРАМА УЈЕДИЊЕНИХ НАРОДА

900

    Извор:Општинска управа општине Власеница

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић јуче је потписао Споразум између Развојног програма Уједињених нација и Општине Власеница о имплементацији Пројекта Интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини (БиХ).

    Начелник општине рекао је да ће се, на основу Споразума, у оквиру ИЛДП пројекта у Власеници реализовати пројекат „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“.

    „Постојећа јавна расвјета у урбаном подручју општине Власеница је енергетски и економски неефикасна. Након прегледа и евидентирања стања у постојећем систему јавне расвјете, може се закључити да је систем расвјете већином заснован на свјетиљкама старијим од 10 година, неекономичан и у врло лошем стању. Овим техничким рјешењем ријешиће се проблем неадекватне и застарјеле расвјете, која у систему ствара проблем одржавања као и проблем превелике потрошње енергије с обзиром на слабе остварене свјетлосне ефекте. Наведеном промјеном добиће се еколошки прихватљива расвјета која покрива све улице урбаног подручјасмањиће се годишња потрошња електричне енергије, те ће се смањити трошкови одржавања“, рекао је начелник Краљевић.

   Укупна вриједност пројекта износи 270.138,00 од чега се износ 183.388,00 финансира из буџета Општине Власеница, а износ од 86.750,00 КМ из средстава УНДП/ИЛДП Фонда.