ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА БЕЗБИЈЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

1552

Извор: Новинска агенција “Срна”

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић дана 30. маја, у згради Владе Републике Српске, потписао је Уговор о суфинансирању пројекта из области безбједности саобраћаја са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

   Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, који је присуствовао потписивању, рекао је новинарима да се ти пројекти суфинансирају средствима прикупљеним на основу законских издвајања из обавезног осигурања возила која врше осигиравајућа друштва која дјелују на територији Српске.

   Трнинић је додао и да ће локалне заједнице, такође, учествовати у суфинансирању “најмање у односу један према један”.

   “Средства по локалним заједницама, односно по пројекту које ће суфинансирати агенција, лимитирани су у висини до 5.000 КМ. У наредном периоду за ове намјене биће издвојено 320.000 КМ, и то ће бити висина средстава обавезног издвајања од ауто-осигурања која ће бити прикупљена у току ове године”, додао је Трнинић.

   Ријеч је о уговорима за пројекте који ће бити спровођени на подручју градова Зворник и Бањалука, као и општина Власеница, Станари, Брод, Челинац, Милићи, Дервента, Лакташи и Вишеград.

   Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да су општине кандидовале своје пројекте на јавни конкурс које је расписала ова агенција.

   Он је навео да је утврђене критеријуме задовољило 14 пројеката, док су средства за суфинансирање била довољна само за 11 пројеката.

   “Предност је дата оним пројектима и општинама које су имале више бодова на основу критеријума конкурса. У једној општини биће реализована два пројекта, а у осталих девет по један”, додао је Радовић.

   Према његовим рјечима, ови пројекти су први пут првенствено усмјерени на безбједност дјеце.

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да се ова општина кандидовала за израду пројекта за безбједност саобраћаја и да ће документом бити обухваћено све што је неопходно да би се побољшала безбједност у саобраћају.