ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРОГРАМА ОПОРАВКА ОД ПОПЛАВА

496

   Извор: Општинска управа општине Власеница

     Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао уговоре са корисницима Програма опоравка од поплава који је 2017. године Европска унија покренула у БиХ.
Програм се састоји од различитих компоненти чији је циљ помоћ у нормализацији живота људи у поплављеним подручјима и заједницама у 24 најугроженије општине, међу којима је и општина Власеница. Активности су усмјерене на тренутно враћање у функцију виталне јавне инфраструктуре и отварање кључних јавних служби, хитну реконструкцију приватних кућа најугроженијих и маргинализованих грађана, ревитализацију локалне привреде и пољопривредне производње, као и обнову комуналне инфраструктуре у изабраним општинама.

    Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да ће у оквиру овог пројекта у Власеници бити изграђена три нова и саниран један стамбени објекат, који су угрожени клизиштима 2014. године, додајући да је Општина обезбиједила суфинансирање у износу од 5.000 КМ по кориснику, што је укупно 20.000 КМ, као и прикључке eлектричне енергије и комуналну инфраструктуру.

    Укупна вриједност ЕУ Програма опоравка од поплава износи 43.52 милиона еура, у којем ЕУ учествује са 42.24 милиона еура, а UNDP са 1.28 милиона еура.