ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОДЈЕЛУ ПЛАСТЕНИКА

1367

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Захваљујући одличној сарадњи општинске управе  са сарајевском хуманитарном организациjом Маслим еид (Muslim Aid) још двадесет породица на подручју општине Власеница започеће пластеничку производњу.

“Од 2016. године, од када сам дошао на чело општине, ми све радимо да би се помогао останак у селима, од инфраструктурних радова, до различитих пројеката усмјерених на  развој села и пољопривреде. То ћемо чинити и даље кроз различите врсте помоћи пољопривредним произвођачима”, истакао је начелник Мирослав Краљевић, на потписивању уговора које је данас уприличено у општини Власеница.

Ово је трећи пројекат који Општина Власеница реализује у сарадњи са Маслим еидом.

“У склопу пројекта “Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих кроз производњу поврћа у пластеницима”, вриједног 57 500 КМ, који Општина Власеница раелизује у сарадњи са Маслим еидом,  расписан је јавни позив за додјелу 20 пластеника од стотину кавдрата, са системом за наводњавање и садним материјалом, и осталом пратећом опремом. Изабрани корисници ће у набавци учествовати са 20 одсто, а општина и ова хуманитарна организација са по 40 одсто.  Данас су, уз поштовање свих прописаних мјера, потписани уговори са корисницима, а вјерујем да ће најкасније за десетак дана почети и постављање пластеника”, јасан је Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој у Општини Власеница, који је истакао задовољство због овако успјешне сарадње са овом хуманитарном организацијом.

Сви корисници пројекта захвални су начелнику Власенице Мирославу Краљевићу и општинској управи што, упркос пандемији, проналазе начине да помогну становништво које жели да се бави пластеничком производњом.

Власеничанка Светлана Тришић вјерује да је пластеничка производња будућност овог краја.

“Ово нам је први пластеник, који ће нам много значити за започињање производње, Овај крај је посебно погодан за бављење пољопривредом и планирамо да у будућности пластеничку производњу проширимо”, каже Тришићева у чију четворочлану породицу чине два пензионера и два незапослена лица.

Иако има велико имање, Власеничанин Мујо Ћатић је, захваљујући овом пројекту, први пут у прилици да има свој пластеник.

“За мене и за моју породицу, која броји једанаест чланова, а у којој нико није запослен, ово је веома значајно, јер се надамо да ћемо пластеничком производњом моћи себи обезбиједити одређене приходе. Захвалан сам и начелнику Краљевићу и свима онима који су заслужни што сам коначно у прилици да имам свој пластеник”, јасан је Ћатић.

Пензионер Петко Секулић се у родни крај вратио након дугогодишњег рада у Црној Гори.

“У мојој петочланој породици нико није запослен. Моја супруга жели да се посвети пластеничкој производњи и надам се да ћемо моћи да зарадимо једну добру плату од свог рада. Пензија је мала и додатни приход ће нам добро доћи”, каже Секулић.

Први човјек Власенице је апеловао на своје суграђане да не запостављају своја имања, да се труде да, на својој земљи, живе од свог рада, и обећао сваку помоћ коју  буде могао пружити он лично и општинска управа.