ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА КОРИСНИКЕ ПОМОЋИ ЦРВЕНОГ КРСТА ВЛАСЕНИЦА

261

 

Дана 02.02.2024. године у просторијама Општине Власеница Рајко Лазић, испред Црвеног крста Републике Српске, потписао је са секретарима Црвеног крста три општине-Власенице, Милића и Осмака и Града Зворника, документацију пројекта Црвеног крста Швајцарске и наведених локалних заједница, под називом „Зимска помоћ“, који се односи на најугроженије кориснике ЦК. Овај пројекат се реализује за временски период 2023/2024 година.

Овом приликом се захваљујем челним људима из ЦК Швајцарске са којима имамо изразито добру сарадњу. Пројекат се односи на око 8.000 корисника, а на нивоу Републике Српске поменутим пројектом је обухваћено девет локалних заједница. Вриједност поменутог пројекта је око 1.200.0000 КМ. Током 2023. године ЦК на нивоу Српске је уложено око четири милиона конвертибилних марака за потребе угрожених и других активности ЦК. Истичем да имамо тежњу да ЦК Републике Српске буде отворенији широј јавности, да буде бржи, интензивнији. Не само да дјелујемо пружањем помоћи кроз средства угроженима, већ спроводимо и едукације за млађе нараштаје. Спроводимо и обуку Прве помоћи за школарце. Имамо подршку административних власти на нивоу Републике и локалних власти. Желимо да се међународно позиционирамо. У Власеници смо данас, и наводим да ова општина има Јавну кухињу и општина брине о ЦК и о корисницима Кухиње“, наводи Лазић.

Начелник Општине Власеница Мирослав Краљевић истиче да се власеничко становништво које користи средства Народне кухиње има и потпору власеничког ЦК, а општинске власти реагују када је појединцима потребна помоћ. Истиче да се добро кординира и са Рајком Лазићем, са републичким институцијама, и навео је да се Лазићу захваљује на сарадњи, наводећи тежњу за реализацијом још оваквих пројеката.