ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ ЦВИЈАНОВИЋ У ВЛАСЕНИЦИ- ПОДРШКА РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ОПШТИНИ

1598

    У оквиру данашње посјете Власеници, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у присуству представника ИРБ-а и начелника Мирослава Краљевића пресјекла је врпцу реновираног дјечијег обданишта “Први кораци”. Радове у вриједености 300.000 КМ финансирали су Влада Републике Српске, Влада Србије и Инвестиционо развојна банка (ИРБ) Републике Српске.

   Цвијановићева је истакла да је ово један у низу пројеката у Власеници, који је реализован у сарадњи републичких и локалних власти и Владе Србије, те се захвалила начелнику што је општина Власеница према институцијама Републике Српске делегирала квалитетне пројекте.

   Извршни директор ИРБ Републике Српске Златко Поповић рекао је да је реконструкција вртића у Власеници још један у низу пројеката који је финансиран заједничким учешћем Владе Српске, ИРБ-а и локалне заједнице.

   “Имамо јасну визију да Власеница буде боље и љепше мјесто за живот, а обновљени вртић је на радост свих нас, грађана, дјеце, запослених у овој установи”, рекао је начелник општине Власеница, Мирослав Краљевић.

   Предсједница Републике Српске посјетила је а.д. Алпро, једну од најуспјешнијих компанија у нашој Републици. Директор Владан Настић упознао је предсједницу са циљевима развоја компаније.

   “Изузетно смо поносни да су се наши производи нашли на тржишту цијеле Републике Српске и БиХ, а и много шире. Без обзира на вирус корона и на кризу коју смо имали, успјели смо да останемо на ногама, ни у једном тренутку фирма није стала, наставили смо производњу. У овом тренутку биљежимо импозантне резултате”, рекао је Настић и захвалио предсједници Српске за посјету и разумијевању када је ријеч о овој компанији.

  Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је компанији “Алпро” у Власеници, која запошљава 150 радника, успјела да опстане у тешким временима и да упркос кризи у протеклом периоду није отпустила ниједног радника.

   “Суочена са многим изазовима, ова компанија је успјела да опстане, запошљава 150 људи, а то значи да 150 породица на подручју Власенице има гдје да заради за живот. Ово је компанија која је заједно са институцијама Републике Српске и локалном власти успјела да се одупре великом злу које се зове корона, успјели су да задрже сва радна мјеста, раднике и честитам им на томе, а посебно што су након првобитне кризе успјели да запосле додатни број радника”, рекла је Цвијановићева.

  “Институције Републике Српске то цијене и као предсједнику Републике мени је задовољство да одлазим на мјеста гдје се зарађује плата, обезбјеђује нови производ”, навела је Цвијановићева.

  “Овдје је пословни живот јако добро организован, постоје јасне амбиције и планови за будућност и сигурна сам да ће имати подршку институција Републике Српске. Посебно је важно да ћемо сачувати сва радна мјеста и отворити нова”, поручила је Цвијановићева.

   Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић нагласио је да је “Алпро” једна од најјачих компанија у региону када је ријеч о врсти производње којом се бави.

   “Руководство ове компаније улаже велике напоре да прошири капацитете. У посљедњих неколико година улаже се у ову компанију. Без обзира на епидемију вируса корона, ова фирма није отпустила ниједног радника. Много нам је битно да Република Српска даје подршку оваквим компанијама, а данашња посјета предсједнице то показује. Морамо помоћи производњу и циљ нам је да имамо више оваквих компанија. Показало се да ми то можемо, јер имамо ресурсе”, рекао је Краљевић.

   Предсједница је посјетила будућу зграду станице полиције за коју је Влада Републике Српске издвојила 700.000 КМ, као и студентско-ђачки дом који су у изградњи.

   За градњу зграде полицијске станице у Власеници, Цвијановићева је рекла да је средства обезбиједила Влада, тер је истакла да је то учињено због тога знајући колико су важни услови за обављање послова у вези са општом безбједношћу, заштитом грађана и имовине, али и у контесту заштите уставног поретка Републике Српске.

   Она је изразила задовољство што ће полиција имати боље услове за рад и што ће то служити грађанима, те локалним и републичким институцијама.

   Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник Власенице Мирослав Краљевић обишли су и градилиште Студентско-ђачког дома “Србија”, чију градњу финансира Влада Србије.

   “Уз нови објект полицијске станице, који ће бити отворен за неколико мјесеци, гради се и студентско-ђачки дом капацитета 300 кревета. Ријеч је о битним пројектима за Власеницу”, рекао је Краљевић.

  Он је истакао да је ово један од пројеката који је кандидовала општина Власеница, а који се финансира средствима Србије у локалним заједницама Републике Српске.

   Изградња полицијске станице и студентско-ђачког дома “Србија” представљају највећу инвестицију у општини Власеница у посљедњих 30 година.