ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ ПОДРЖАВА ВЛАСЕНИЦУ

623

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеница ће увијек имати подршку Владе за све пројекте који доприносе бољем животу њених становника – обећала је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, након радног састанка са Мирославом Краљевићем, првим човјеком ове локалне заједнице.

„Рекла бих да је ово био један успјешан састанак и захваљујем се начелнику на дугогодишњој, доброј сарадњи са републичким институцијама. Наша сарадња је дала резултат кроз многе изграђене пројекте, бољу  путну инфраструктуре, улагање које се односило на факултет, изградњу нових капацитета  школе, вртића, свега онога што је потребно за живот  једног града. Оно што подржавамо овдје јесте активизам и намјера да се даље иде са добрим пројектима. Стратешки најважнији пројекат се односи на  Туристички комплекс и ски центар Игришта  и мислим да смо ту нашли добру формулу за неко будуће кретање. Захвална сам начелниковом тиму који заједно са начелником предано ради и кандидује пројекте које су суштински важни за живот овог града“, казала је предсједница Цвијановић, по завршетку радног састанка.

Начелник Мирослав Краљевић се у име Власеничана предсједници захвалио на посјети и подршци коју пружа овом граду.

„Дотакли смо се свих тема које су битне за рад наше локалне заједнице уопште и читаве Републике Српске, све оно што се тиче свих грађана. Предсједница има ширину и разумијевање у свакој обкласти. Дотакли смо се свих пројеката које смо радили и радимо заједнички, осврнули се на период иза нас гдје смо заједничким снагама пуно тога урадили и побољшали живот свих нас у локалној заједници и регији. Дотакли смо се завршетка радова студентско-ђачког дома, централног трга и споменика, развоја пољопривреде и инфраструктура и свега другог што чини живот у нашој локалној заједници“, навео је начелник Власенице.

Он је нагласио да су кључне теме били пројекти који су у току.

„Наравно,  главна тема  су били Туристички комплекс и ски центар Игришта и пословна зона. То су пројекти који су већ кренули и који се не могу зауставити. Реализација ових пројеката је оно што ће дати будућност, опстанак и останак свих нас овдје у Власеници и читавој регији“, сигуран је начелник Краљевић.

Начелник је  истакао да уз добре сараднике и сарадњу са државним институцијама, Власеница иде путем просперитета.

„За напредак је неопходна сарадња локалних и републичких институција, без тога нема живота. Нажалост,  ми смо неке четири године, од 2012. до 2016. године имали застој, када је био заустављен развој наше заједнице. Ако имате људе који знају гдје ће и шта ће и ако имају сарадњу са државним институцијама, онда ту нема проблема. Ја имам тим квалитетних сарадника у свим областима, локална заједница иде напријед и ја гарантујем бољу будућност свих нас овдје без обзира на ситуацију у свијету, јер имамо вољу, жељу и енергију и подршку владиних институција“, закључио је Мирослав Краљевић.

 

Предсједница је из Власенице понијела и једну успомену – умјетничку слику са мотивима града подно Виселца.