ПРЕКО 400 ЛОВАЦА И ГОСТИЈУ НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ЛОВАЧКОЈ ВЕЧЕРИ У ВЛАСЕНИЦИ

2449

            Текст и фото: О.Д. /Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На традиционалној ловачкој вечери, одржаној 15. фебруара, Ловачко удружење “Игришта” из Власенице, као организатор и домаћин, окупило је више од 400 гостију и ловаца из Републике Српске и Србије.

   Као гости на ловачкој вечери присуствовали су потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске, Стеван Драшковић и помоћник министра за ресор шумарства и ловства у оквиру Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, Горан Зубић.

   Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Стеван Драшковић рекао је да је остварена добра сарадња са Владом Српске, која је у последње двије године уложила око милион конвертибилних марака у развој лова.

 

   Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства, установило је 99 ловишта од чега су 78 спортско-рекреативна, чиме је дата предност домаћим ловцима, те да иако постоје велики потенцијали за развој ловног туризма, ова грана ипак није довољно заступљена у Републици Српској, због постојања ограничења која нису до сада ријешена као и нефункционисање такозване Цитес-међународне конвенције, која регулише промет уловљене дивљачи изван граница Републике Српске и БиХ, рекао је Зубић.

 

   Предсједник Ловачког удружења “Игришта”,  Марко Тодоровић рекао је да је у протеклом периоду Удружење добро радило и газдовало ловиштем, те се захвалио ресорном министарству од којег је на основу расписаног конкурса за додјелу средстава прошле и претпрошле године  “Игришта” добило 10.000 КМ, а која су утрошена за ловно-техничке и узгојне објекте.

“Ријеч је о набавци камера, хранилица за дивље свиње, неколико полуотворених чека и једна висока чека за комерцијални одстрел, а у прошлој години Удружење је изнијело на терен око осам тона хране за дивљач, од чега су још скоро исту количину индивидуално изнијели и ловци о свом трошку”, рекао је Тодоровић.

 

  Уз обавезну ловачку томболу и вриједне награде, на Ловачкој вечери уручена су и признања и похвале појединцима и другим удружењима.