ПРЕСРЕТАЧИ ОД СУТРА НА ПУТЕВИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

1022

    Извор: МУП РС

    Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум данас је у Бањалуци присуствовао представљању полицијских возила са уграђеним уређајима за аутоматско мјерење брзине кретања возила – пресретачи, који ће од сутра контролисати возаче на путевима Републике Српске. Уређаји су набављени с циљем повећања безбједности у саобраћају, тј. спречавања и санкционисањапрекорачења брзине кретања возила.

     Директор Ћулум је рекао да уређаји имају могућност да раде у различитим модовима. Пресретачи у стању мировања мјере брзину кретања возила у одласку и доласку, након чега се обрађују подаци и шаљу на адресе возача ако су прекорачили дозвољену брзину. Пресретачи, такође, могу да раде у покрету, тј. мјере брзину кретања свих возила у одласку и доласку, те се накнадно обрађују подаци и шаљу на њихове адресе. Трећи начин је да радеу покрету уз контролу полицијских службеника и тада се на лицу мјеста санкционишу возачи.

     Уређаје за мјерење брзине кретања возила набавила је Агенција за безбједност саобраћаја на основу Програма утрошка средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијала друштва за осигурање из ФБиХ, а уређаји су уграђени у два возила, шкода суперБ и хyундаи и30 представљени су данас у Бањалуци.