ПРОФЕСОР ЈОВАНОВИЋ НАЈБОЉИ У БИХ У ПОЗНАВАЊУ РОБОТИКЕ

832

     Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Власеничанин Владан Јовановић побједник је квиза са темом „Роботика за човјечанство“, који је, поводом Европске седмице роботике, организовао Инфо центар Европске уније у БиХ, у сарадњи са партнерима широм земље.

   Јовановић,  професор енглеског језика у Средњошколском центру „Милорад Влачић“,  заљубљеник у нове технологије, истиче да је на путу до титуле најбољег, имао велику и јаку  конкуренцију.

   „У првом кругу је било стотине учесника, а с обзиром да сам тачно одговорио на 18 од 20 постављених питања,  пласирао сам се у финале у коме је било нас двадесет из цијеле Босне и Херцеговине. У финалу сам постигао идентичан резултат – на само два питања нисам дао тачан одговор. С обзиром да је другопласирани имао 17 бодова, јасно је колико је конкуренција била јака“, истиче професор Јовановић.

   Побједник истиче да га је за учешће на квизу мотивисао колега, професор физике.

   „Знајући да волим технику, колега Огњен Нинковић ми је предложио да се пријавим за учешће и показало се да је добро проциејнио да могу оставрити успјех. С обзиром да је ово млада област, нисам морао много тога да обнављам. За учешће сам се припремао 2-3 дана и показало се да је моје знање довољно да ми донесе награду. И моје колеге и ја смо срећни што смо и на овај начин промовисали нашу школу и наш град“, несебичан је професор Владан Јовановић.

   Европска седмица роботике се широм Европе јубиларни,  десети пут, обиљежава од 23. до 29. новембра, путем онлајн платформи. Финале квиза одржано је током церемоније затварања централног догађаја, који је у БиХ организован први пут.