РЕАЛИЗОВАНА КОНТРОЛА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ- НАЈВИШЕ ПРЕКРШАЈА ЗБОГ БРЗЕ ВОЖЊЕ

527

     Извор: Полицијска управа Зворник

    На подручју Полицијске управе Зворник, 27. априла 2019. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола и опојних дрога у организму.

   У овој акцији, на подручју Полицијске управе Зворник контролисана су 263 учесника у саобраћају, приликом чега је евидентирано 111 почињених прекршаја. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 53 возача. Извршено је 146 алкотестирања, приликом чега је 21 лице санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола. Код три (3) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник одбио да се подвргне алкотестирању, због чега су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Поред тога, евидентирано је и 37 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

   Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.