РЕАЛИЗОВАНА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗВОРНИК

352

     Извор: Полицијска управа Зворник

    На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 22. до 25. маја 2019. године, полицијски службеници предузели су појачане активности са циљем контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола и опојних дрога у организму.

    У овој акцији, на подручју Полицијске управе Зворник контролисано је 767 учесника у саобраћају, приликом чега је евидентирано 411 почињених прекршаја. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисано је 259 возача. Извршено је 325 алкотестирања, приликом чега је 38 лица санкционисано због управљања возилом под дејством алкохола. Код два (2) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник одбио да се подвргне алкотестирању, због чега су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Поред тога, евидентирано је и 114 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

    Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.