РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА- ВЕЋИ ОД 7 МИЛИОНА МАРАКА

307

   Одборници СО-е Власеница усвојили су на  31.редовној сједници СО-е, ребаланс буџета општине у износу већем од 7 милиона КМ.    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је разлог ребаланса буџета помоћ Владе РС општини Власеница у износу од 380 000 КМ за санирање последица корона вируса, односно да општина остане ликвидна.
“У марту, априлу, мају и јуну имали смо смањено пуњење буџета за више од 500 000 КМ. Уз помоћ Владе РС у износу од 380 000 КМ значајно ћемо ублажити ове последице, тј. да останемо ликвидни.       Такође, имали смо И неких неопорезивих прихода. Ту је рента за тржни центар Тропиц, гдје смо добили значајна средства у буџет И укупни ребаланс је нешто већи од 7 милиона КМ. Надам се да ће се до краја године буџет повећати” – каже Краљевић И подсјећа да су у буџету пренесена и средства намијењена изградњи јавне расвјете јер још увијек није изабран извођач радова.
Општина Власеница се крајем јуна сусрела и са последицама поплава, посебно у мјесној заједници Јевтићи где је причињена штета како на путевима тако И на пољопривредним усјевима.    Начелник Краљевић је најавио једномјесечну паузу у раду локалног парламента, након чега би, последње засједање скупштине у овом одборничком сазиву, требало да буде одржано у септембру.