РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА “ЗАШТИТИМО ДЈЕЦУ У САОБРАЋАЈУ”

586

       Извор: Полицијска управа Зворник

   Полицијска управа Зворник започиње са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, која се организује поводом почетка нове школске године са циљем што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

   С обзиром да 01. септембра у Републици Српској почиње нова школска година, у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ припадници Полицијске управе Зворник спровешће низ превентивно-едукативних активности које ће имати за циљ заштиту дјеце школског узраста која први пут самостално учествују у саобраћају, нарочито на трасама кретања од школе до куће и у повратку.

    С тим у вези, током мјесеца септембра, у урбаним зонама и близини школских објеката, појачаће се присуство полицијских службеника. Организоваће се школске патроле које ће вршити регулисање саобраћаја са акцентом на смањење брзине кретања моторних возила и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика у циљу регулисања саобраћаја, као и појачане контроле возила која својим стањем одају сумњу да су неисправна, те ће иста бити упућена на ванредни технички преглед.

    Такође, полицијски службеници ће одржати едукативна предавања на тему правилног понашања дјеце у саобраћају, а приликом којих ће водити рачуна о поштовању свих одлука Републичког штаба за ванредне ситуације и препорука Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање ширења корона вируса међу становништвом.

   Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да буду одговорни у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и саобраћајне знакове, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају.