РЕЗУЛТАТИ АКЦИЈЕ КОНТРОЛЕ САОБРАЋАЈА- 29 ПИЈАНИХ ВОЗАЧА ИСКЉУЧЕНО ИЗ САОБРАЋАЈА

465

    Током појачане контроле 29 возача искључено из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола 

    На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 12. до 14. фебруара 2021. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  

   Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 266 учесника у саобраћају, од којих је 114 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 227 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 29 возача утврђено присуство алкохола у организму. 

   Пет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је један учесник санкционисан приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирана су и 84 остала прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

   Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.