РЕЗУЛТАТИ КАМПАЊЕ “ВОЗИТЕ ОПРЕЗНО-ПУТУЈТЕ БЕЗБЈЕДНО”

186

    Током појачане контроле санкционисана 42 возача због управљања возилом под дејством алкохола 

    На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 24. до 26. јула 2020. године, у склопу кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Возите опрезно – путујте безбједно“,  реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  

    Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 396 учесника у саобраћају, од којих је 177 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 344 учесника су подвргнута контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 42 возача утврђено присуство алкохола у организму. 

   Шест возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању, док је један учесник санкционисан приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирана су и 132 остала прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја. 

Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.