”С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА”: ПОЗИВОМ НА БРОЈ 1411 ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 1.4 МИЛИОНА МАРАКА

1058

   Извор: www.vladars.net

   У Бањалуци је завршено донаторско вече у оквиру хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима” током које је прикупљено преко 1,4 милиона KМ, док је хуманитарни број 1411 позван више од 72.000 пута.

   Oва акција одржана је под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, а прикупљена средста биће искориштена за набавку роботике за опоравак дјеце са поремећајима кретања.

   Донаторској вечери присуствовали су предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијери Српске Радован Вишковић и Србије Ана Брнабић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, те министри у владама Републике Српске и Србије.

   Манифестацији су присуствовали и градоначелници и начелници градова и општина Републике Српске, као и представници културног, јавног, друштвеног и академског живота Српске и Србије. Они су разговарали са грађанима који су дали свој допринос овој акцији позивањем хуманитарног телефонског броја 1411.

   Партнери на донаторској вечери, која је одржана девети пут, били су и млади умјетници из различитих крајева Српске, који су пјевали, плесали, свирали, глумили и на тај начин дали велики допринос у оквиру ове акције.

  У оквиру акције од 6. децембра активан је и хуманитарни број 1411 путем којег грађани могу да донирају једну KМ за помоћ у набавци роботике за опоравак дјеце са поремећајима кретања. Овај хуманитарни биће активан до Божића, 7. јануара 2019. године.

   У Републици Српској годишње између 150 и 200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом уз кориштење роботике, те око 150 младих људи који су доживјели неку повреду мозга и кичмене мождине, кажу у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”.

   Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је вечерас значај одржавања хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, јер је очигледно да је још много дјеце којој треба помоћи.

   Влада Србије донирала је 250.000 евра за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.