САЈАМ СПОРТА СМОТРА МЛАДОСТИ, ЗДРАВЉА И УСПЈЕХА

576

    ​​Извор: ​​Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске

    Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске организоваће у петак, 17. маја, у Бањалуци Сајам спорта Републике Српске на којем ће се представити око 50 учесника.

   Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, рекла је да ће се на сајму представити око 40 спортских савез, факултети за физичку културу и спорт, те Завод за медицину рада и спорта, као и произвођачи спортских реквизита, опреме и прехане.

   “Циљ нам је да младима што је више приближимо спорт и здрав начин живота, те смо планирали бројне занимљиве активности у оквиру Сајма”, рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци.

   Она је додала да су активности највише упућене ка дјеци предшколског узраста која ће на једном мјесту моћи да виде демонстрацију различитих спортских вјештина, с циљем да се заинтересују за неку од њих.

   “Како бисмо што више младих заинтересовали за спорт, промотер овогодишњег сајма биће наша прослављена одбојкашица Тијана Бошковић која је примјер како се упорним радом и залагањем могу постићи врхунски резултати”, рекла је Давидовићева.

   Она је истакла да ће на Сајму ће практично бити приказана тестирања младих спортиста, како би  и на тај начин поново било указано на значај редовних систематских прегледа спортиста.

   Посјетиоци сајма ће, осим Бошковићеве, моћи да упознају друге познате спортисте, као што су ватерполиста Дарко Удовичић, рукометаш Предраг Перуничић, одбојкаши Владимир Батез и Жељко Танасковић и одбојкашки тренер Зоран Гајић, те џудиста Немања Мајдов.

   Сајам спорта биће отворен у 11.30 часова на Бањалучком велесајму, а улаз је бесплатан.