САЊА СТАНИМИРОВИЋ ОСТОЈИЋ: ИЗБОРНИ ПРОЦЕС ПРОТЕКАО БЕЗ ПРОБЛЕМА

1028

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Упркос неповољној епидемиолошкој ситуацији и бројним проблемима које је пандемија узроковала,  Општинска изборна комисија, на челу са предсједницом Сањом Станимировић Остојић, успјела је на највишем нивоу организовати и провести локалне изборе у Власеници.

Сања Станимировић Остојић истиче да је изборни дан протекао без икаквих проблема.

„Истакла бих првенствено да је сам изборни дан протекао мирно, да није било проблема на изборним мјестима, уз излазност од  60,74 процента,  што значи да је своје грађанско право остварило 5 247 бирача,  уз рад изборне комисије који је био транспарентан, отворен за јавност, за бираче, уз праћење мјера здравствене заштите, тако да смо презадовољни како је све протекло,  а  презадовољни смо и самом излазношћу“, казала  је за наш портал предсједница власеничке Општинске извборне комисије.

Предсједница Станимировић Остојић нас је информисала и о првим резултатима.

„Према прелиминарним и непотпуним резултатима Општинске изборне комисије Власеница,  кандидат за начелника испред политичког субјекта СНСД,  господин Мирослав Краљевић, освојио је  3 061, док је противкандидат испред политичког субјекта СДС,  Данијела Ђукић,  освојила 1 759 гласова. У овај извјештај нису урачунати гласови путем  мобилног тима,  путем којег је право гласа оставрило 226 грађана, ковид тима ,путем којег је гласало 73 бирача, а такође нису урачунати гласови непотврђеним гласачким листићима, којих је укупно 160, ни гласови путем поште, којих је укупно 1020,  за које ће  резултате у наредном периоду  објавити Централна изборна комисија, а који према досадашњим резултатима,  неће утицати на исход, јер је разлика поприлично велика у корист кадидата Мирослава Краљевића.  Што се тиче прелиминарних и непотпуних резултата  за Скупштину општине, највећи број гласова освојио је  СНСД  2195, а затим СДС 793, СП 532, СДА 322, УС 297, ДНС 296,  НПД 220. Што се тиче кандидата, највећи број гласова освојио је Младен Поповић 1 150, а затим  и Александар Краљевић 1089, Горан Ђурић 955 и Марко Тодоровић 938, сви испред СНСД.  Што се тиче политичког субјекта СДС, највећи број гласова освојио је Остоја Драгутиновић 536 гласа. Не би требало да се ситуација промијени ни када буду коначни резултати“, истиче Станимировић Остојић.

Она је навела да ће на једном бирачком мјесту бити организовано поновно бројање.

„На бирачком мјесту Мишари ће данас бити поновно бројање гласова, уз присуство посматрача и политичких субјеката, јер смо уочили неправилност приликом уноса резултата. Организована је трострука контрола: оператера, контролора, супервизора. Укупан број гласова био је већи од броја листића у кутији, и зато смо упутили захтјев Централној изборној комисији за поновно бројање, али ни ово неће утицати на исход резулата у већој мјери.“

Предсједница Општинске изборне комсије није пропустила да се захвали свим учесницима у изборном процесу.

„Желим да истакнем да је комисија успјела да свој посао одради на најбољи могући начин. Уложили смо велики напор око цијеле организације.  Желим да се захвалим члановима Општинске изборне комисије: Снежани Вуковић, Адему Арнауту и секретару Зорици Деурић, референтима који су на сам дан избора радили на уносу резултата, бирачким одборима на терену, грађанима који су поштовали мјере заштите и који су нам тако олакшали посао, као и општини Власеница која нам је обезбиједила материјално-техничка средства хигијенско-епидемиолошке заштите. Није било лако, али успјели смо провести локалне изборе на најбољи могући начин“, закључила је Сања Станимировић Остојић.

Право гласа у општини Власеница на посљедњим локалним изборима имало је 10 138 бирача.