САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ИЗ “ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНЕ”

146

 

Зависно електро дистрибутивно предузеће „Електро-Бијељина“ деценијама је једно од најзаначајнијих предузећа на широј регији и успјешно одговара свим пословним изазовима и задацима.
У току је значајан инвестициони циклус и сви капитални пројекти везани за изградњу и модернизацију мреже и електро енергетских објеката иду зацртаном динамиком, што ће бити од обостраног интереса, како за нас, тако и за крајње купце.
Успјешно смо прошли кроз процес реструктурисања и сада са адекватним бројем радника, у потпуности и квалитено, извршавамо планиране активности.
Технички параметри су и даље на завидном нивоу, посебно у сегменту смањења броја застоја на електро енергетској мрежи.
Такође, текућу годину ћемо завршити испод планских губитака, што је био један од приоритетних циљева „Електро-Бијељине“
Значајно је поправљено и финансисјко пословање, тако да „Електро-Бијељина“ редовно измирује обавезе према радницима, јавним фондовима и Пореској управи Републике Српске.
С обзиром на раздвајање дјелатности у оквиру Електропривреде Републике Српске, чиме је „Електро-Бијељина“ од 1.априла 2021.године, предузеће које се искључиво бави дистрибуцијом електричне енергије, Управа „Електро-Бијељине“, заједно са Надзорним одбором, спроводи политику наплате заосталих потраживања код свих купаца, користећи механизам слања опомена.
Са сигурношћу можемо рећи да ће ЗЕДП „Електро-Бијељина“ ову пословну годину завршити са позитивним финансијским резултатом и испуњавањем свих циљева за 2021.годину, чиме ћемо се наћи међу најуспјешнијим јавним предузећима.

                                                               Управа ЗЕДП „Електро-Бијељина“