ШАРОВИЋ И МЕКТИЋ ТРАЖЕ ДА ФЕДЕРАЛНА ПОЛИЦИЈА ВРШИ КОНТРОЛУ ИСТОЧНЕ ГРАНИЦЕ У РС

766

    Извор: АТВ

   Денис Звиздић, Драган Мектић и Мирко Шаровић ултимативно захтијевају од директора Граничне полиције БиХ Зорана Галића да пусти федералну полицију да врши контролу источне границе са Граничном полицијом у Републици Српској, сазнаје АТВ.
На састанку који је одржан јуче у Сарајеву, а којем су осим представника Агенција за провођење закона на нивоу БиХ присуствовали предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, те српски министри из Републике Српске министар безбједности БиХ Драган Мектић и министар за спољну трговину и економске односе БиХ Мирко Шаровић, вршен је жесток притисак на Галића да почне са примјеном Правилника који је лично донио Мектић, а који предвиђа упућивање представника других полицијских агенција у БиХ у одбрану источне границе БиХ, као испомоћ Граничној полицији БиХ.

   Занимљиво је да су управо српски министри уз подршку Звиздића од Галића тражили да омогући федералној полицији да на територији Српске може радити све што је управо надлежност Полиције Републике Српске, а при томе нису презали ни од уцјена.

   Како сазнаје АТВ, након повлачења СИПА-е са границе, посебна тема била је и сама Жандармерија МУП-а Републике Српске која је ангажована на граници БиХ према Србији, која им представља трн у оку.

   Према извору АТВ-а, директор Граничне полиције није подлегао њиховом притиску, уз оштар одговор да неће урадити то што од њега траже, јер је противуставно и противзаконито.

   Сам састанак је како сазнаје АТВ, био веома тежак и мучан, праћен тешким ријечима и како каже наш саговорник, већина би подлегла притиску, али имајући у виду да је Галић полицајац са дугогодишњом професионалном каријером, није се дао омести да постави све судионике на своје мјесто.