ШЕСТ ВОЗАЧА ЛИШЕНО СЛОБОДЕ ЗБОГ АЛКОХОЛА

799

    Извор: Полицијска управа Зворник

    Током појачане контроле шест возача лишено слободе због управљања возилом под дејством алкохола

   На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 14. до 16. августа 2020. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

   Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 273 учесника у саобраћају, од којих је 135 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 213 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 32 возача утврђено присуство алкохола у организму.

   Шест возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању, док су три учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирано је и 100 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

   Полицијска управа Зворник проводи кампању Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Вози опрезно – путуј безбједно“, у оквиру које ће наставити  са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.