КОШАРКАШИЦЕ СЕСТРЕ ДЕЛИЋ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ НОВЕ ЧЛАНИЦЕ ЦИНКАРНЕ ЦЕЉЕ

2816

  Извор: Ženski košarkaški klub PLAY OFF Sarajevo / zkkplayoff.com

 

   Добар и квалитетан рад ŽKK PLAY OFF ULTRA Sarajevo са младим играчима у посљедње 4 сезоне , постао је препознатљив у региону.
Потврда тога је и најновији трансфер засигурно двије најквалитетније играчице у региону 1996.годиште, сестара Анђеле и Николине Делић родом из Власенице.
Након окончања сезоне 2016/17, односно од почетка сезоне 2017/18 , сестре Делић прелазе у редове вишестриког првака Словеније и актуелног шампиона WABA лиге , екипу Цинкарна Цеље.

   Анђела и Николина Делић , сестре близнакиње су прошле све репрезентативне селекције БиХ (У18, 20, сениорска репрезентација).
У редове актуалног Првака БиХ и освајача КУП-а, ŽKK PLAY OFF ULTRA  су дошле као седамнаестогдишњакиње и у клубу су провеле протекле три сезоне и доживјеле потпуну афирмацију.
У недавно окончаној сезони , Николина је била MVP Super WABA lige, те укупно гледајући сезону 2016/17 3.играч лиге, а Анђела је такође у обје фазе WАБА лиге била у ТОП 10 играчица.
Интерес за сестре Делић исказали су многи клубови региона, а у договору са стручним штабом ŽKK PLAY OFF ULTRA  , заједнички је одлучено да је ŽKK CINKARNA CELJE најбоља дестинација за њихов даљи развој.
Актуални шампион WABA лиге и вишеструки првак Словеније је клуб који је у задњих 15 година трансферисао највише играчица у клубове учеснике најјачих Европских такмичења (Euroliga i Euro Cup).).

   Надамо се да ће и сестре Делић у свом новом клубу наставити са сјајним играма и даљим напретком у својој каријери и да ће у коначници свој неоспорни талент и квалитет доказати и на највишем нивоу.

-Драго ми је што смо постигли договор са ŽKK CINKARNA CELJE о преласку наше двије репрезентативке Анђеле и Николине у редове Словеначког Првака. У наш клуб су дошле као талентиране дјевојчице, а одлазе као афирмисане кошаркашице. Задовољство ми је што сам имао прилику да сарађујем са таквим играчким квалитетима и” људским величинама” и од срца им желим им све најбоље у наставку каријере. Резултати ŽKK PLAY OFF ULTRA у протекле 3 сезоне су остварени уз велику помоћ њих двије, а ми ћемо као клуб и даље у будућности задржати наш курс-рад на афирмацији младих најталентиранијих играчица из свих дијелова БиХ , чланица репрезентативних селекција БиХ и на тај начин покушати допринијети даљој експанзији женке клупске и репрезентативне кошарке.
Поносни смо на чињеницу да наше играчице чине окоснице свих репрезентативних селекција БиХ и желимо наставити тим путем, рекао је Горан Лојо , тренер ŽKK PLAY OFF ULTRA Sarajevo

   -У ŽKK PLAY OFF ULTRA Sarajevo смо провеле незаборавне 3 сезоне које ћемо заувијек памтити не само по освојеним трофејима него можда чак и више по атмосфери и хемији која је присутна од првог дана, јер када тим дише као једно и резултат је загарантован и ми смо екипа која то најбоље и показује. Што се тиче нашег доприноса за екипу, јако смо задовољне јер када имате овакву подршку тренера и саиграча ништа није тешко. Међутим дошло је вријеме да идемо даље и то осјетимо и ми а и стручни штаб наше екипе тако да смо одлучили да је за наш даљи напредак и развој најбоље рјешење да идемо корак даље. Екипа коју смо изабрале је Цеље које је словеначки првак и освајач WABA lige, сматрамо да је то тренутно најбоља опција за нас управо због тога што добро раде са младим играчима а то је оно што нам је јако битно, изјавиле су сестре Анђела и Николин  Делић.