СИНДИКАТ ДОМА ЗДРАВЉА У ВЛАСЕНИЦИ ТРАЖИ РЈЕШЕЊЕ ТЕШКОГ СТАЊА У ОВОЈ УСТАНОВИ

1787
Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Текст:Редакција/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Ситуација у власеничком Дому здравља веома је тешка, због више од 3.000.000 КМ неизмирених обавеза из претходног периода, вишка запослених, те је неопходна помоћ заједнице, али и мјере штедње и смањење броја запослених, речено је на састанку представника менаџмента и синдиката те установе, предсједника Синдиката здравства и социјалне заштите Српске Миленка Гранулића и начелника Власенице Мирослава Краљевића.

На данашњем састанку, који је иницирала Синдикална организација Дома здравља, речено је да је у тој установи вишак од 25 до 30 радника од укупно 75 запослених.

   Гранулић је рекао да очекује да ће Влада Републике Српске и локална заједница уложити додатне напоре и помоћи у превазилажењу проблема у власеничком Дому здравља.

 Он  је напоменуо да становници Власенице заслужују квалитетну здравствену заштиту, с обзиром на то да је Дом здравља у тој општини некада био једна од водећих у регији по квалитету пружања здравствених услуга.

   Вршилац дужности директора Дома здравља Јагода Петровић рекла је да су проблеми те установе велики и да њихово рјешавање неће бити лако.

    “Имаћемо још низ састанака и активности и покушаћемо да разријешимо ову ситуацију. Важно је да се понашамо одговорно, јер је мало времена пред нама и морамо брзо дјеловати”, напоменула је Петровићева.

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су проблеми у Дому здравља годинама нагомилавани и пребацивани са једне руководеће гарнитуре на другу.

“Овдје је блокада у сваком погледу и зато смо позвали господина Гранулића да видимо како да проблеми буду ријешени у складу са законом”, навео је Краљевић, истичући да општина измирује све обавезе према Дому здравља и да је веома заинтересована за рјешавање проблема.