ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА У ВЛАСЕНИЧКОМ СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ БОГАТИЈА ЗА 70 НАСЛОВА

402

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Школска библиотека у Средњошколском  центру „Милорад Влачић“ у Власеници богатија је за 70 наслова. 

   Илинка Нинић, в.д.директора,  поносна је што се власенички Средњошколски центар нашао међу 40 оних којима је, у склопу акције „Књигом против короне“, Филозофски факултет у Палама, даровао своја издања. 

   „Представници Филозофског факултета у Палама су, у склопу кампање која је почела 4. маја, посјетили и наш град, и нашој школи даровали вриједну стручну и научну литературу: монографске публикације, примјерке часописа Радови Филозофског факултета и зборнике радова Филозофског факултета са научних скупова.
   Седамдесет нових наслова на полицама наше библиотеке биће вишеструко корисно, јер ће, осим наших ученика и наставника, и сви наши некадашњи ђаци који се школују на универзитетима широм Српске и Србије и постижу запажене резултате, моћи да користе ову литературу. Захвални смо Филозофском факултету у Палама што је и наш Центар уврстио међу школе којима је упутио дарове, а томе су сигурно допринијели и успјеси из различитих области, по којима је наша школа препознатљива!“, истиче Нинићева. 

   Декан Филозофског факултета у Палама Драга Мастиловић увјерен је  да ће сви наставници, али и остали читаоци наћи нешто за себе у тим књигама, с обзиром на то да су у образовном смислу широко заступљени у области филозофских, филолошких, природно-математичких и политиколошких наука.

   „У времену када се настава одвија путем различитих дигиталних платформи и уз помоћ електронских технологија, сматрамо да ће наше научне публикације помоћи колегама који раде у средњим школама да унаприједе своја знања и побољшају квалитет наставе”, казао је Мастиловић.

   Књиге су у Власеницу својим комби превозом доставили запослени на овој високошколској установи.