СОФИЈА, ТЕОДОРА И ТАМАРА ПРЕДСТАВЉАЛЕ ВЛАСЕНИЦУ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ПОЗНАВАЊА ПОКРЕТА ЦРВЕНОГ КРСТА

1457

    Tекст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Трочлана екипа из Власенице учествовала је на Регионалном такмичењу из познавања покрета Црвеног крста, које је јуче одржано у зворничкој Основној школи „Свети Сава“.

    „ Као и сваке године, екипа састављена од ученица који похађају Основну школу „Вук Караџић“ учествовала је на Регионалном такмичењу, које је ове године одржано у Зворнику. Нашу екипу чиниле су: Софија Мотика из IV1, Теодора Лазић  из V2 и Тамара Тешић из V4. Нажалост, наше такмичарке нису биле међу прве три екипе, али су показале да су вриједно училе. С обзиром да су биле најмлађе и да им је ово први пут да се такмиче, ми смо задовољни. Важно је да дјеца имају свијест о значају  наше организације и да, с обзиром да ово није наставна активност, желе да уче и представљају нашу општину. Истакла бих и изузетну сарадњу коју ове године имамо са учитељицама Наташом Деурић, која је ученице припремала за ово такмичење, и са Наташом Матијашевић, са којима смо реализовале и низ других активности и обиљежиле Дјечију недјељу“, истакла је Милена Неђић, секретар општинске организације Црвеног крста.

     Софија, Теодора и Тамара су за наш портал казале да им је драго што су представљале Власеницу.

    „Поносне смо што смо на Регионалном такмичењу из познавања покрета Црвеног крста представљале нашу школу и наш град. Мало нам је криво што нисмо биле међу три најбоље екипе, али ми смо први пут заједно, док се сви остали тимови већ дуго такмиче. Сада смо видјеле шта се тражи, како такмичење изгледа и сигурно је да ћемо сљедеће године постићи много боље резултате“, одлучне су мале такмичарке које су искористиле прилику да се захвале Милени Неђић и Милици Краљевић које су их водиле на такмичење и бринуле о њима. 

     На Регионалном такмичењу из познавања покрета Црвеног крста учесвовало је седам екипа из регије Бирач. Поред Власенице, тимови су били из: Милића, Сребренице, Братунца, Зворника, Осмака и Шековића, а прво мјесто заузела је екипа  Основне школе „Петар Кочић“ из Козлука.