СТАНИМИРОВИЋ ОСТОЈИЋ: ИЗЛАЗНОСТ ДО 11 ЧАСОВА 21,45 ОДСТО

946

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Према подацима Општинске изборне комисије, у Власеници је до 11 часова своју грађанску дужност обавило 1 853 бирача или 21,45 одсто.

“Највећа излазност забиљежена је на бирачком мјесту Мишари 36,14 одсто, а најмања на бирачком мјесту Пискавице 12,96. Задовољни смо и првим одзивом, што се тиче излазности, као и цјелокупном ситуацијом на терену. Све протиче у најбољем реду.  Други пресјек очекујемо у 15 часова, а трећи у 19 часова”, истакла је Сања Станимнировић Остојић, предсједница Општинске изборне комисије.

Власеничани своје бирачко право осварују на 18 бирачких мјеста.

“Четири бирачка мјеста су отворена са закашњењем, а то су: Средња школа, Финали, Дом културе и Бирач. То су највећа бирачка мјеста и мало је више времена требало да се преброје гласачки листићи. Имамо и два ковид тима путем којих је омогућено гласање људима којима је дијагностикован вирус корона. Изборни процес протиче без  икаквих проблема и очекујемо добру излазност до краја дана”, каже Станимировић Остојић.

Сања Станимировић Остојић, предсједница Општинске изборне комисије Власеница

На бирачком списку је 10 138 Власеничана. У изборној трци учествују 23 политичка субјекта, а за позицију начелника су два кандидата.