СТОЈИШИЋ О ХАПШЕЊУ: ТАЈ ПРИЗОР САМ ГЛЕДАО СА ТЕРАСЕ, ЈЕЗИВО

2166

   Извор:СРНА

  Предсједник Општинске борачке организације у Власеници Споменко Стојишић изјавио је Срни, поводом  хапшења која су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), да ће Борачка организација настојати да помогне свим борцима Војске РС оптуженим пред Тужилаштвом БиХ за наводне ратне злочине и њиховим породицама.

   Коментаришући  хапшења три некадашња припадника Војске Републике Српске у Власеници и на Хан Пијеску, Стојишић је рекао да је био очевидац упада СИПА-е у породичну кућу Радета Гарића у власеничкој мјесној заједници Грабовица.

Споменко Стојишић, предсједник Борачке организације општине Влассеница / Фото: СРНА

   “Раде ми је комшија и тај призор сам гледао са терасе. Као предсједник Општинске борачке организације сам запрепаштен. Не могу више да будем паметан шта се дешава са том СИПА-ом. Упадају људима у куће у јутарњим часовима… Језиво”, рекао је Стојишић.

 

    Он је напоменуо да је ухапшени Гарић и предсједник Предсједништва Општинске борачке организације, а био је и одборник Српске демократске странке у Скупштини општине Власеница у претходном мандату.

    Стојишић је рекао да је информисан и о хапшењу ратног команданта Власеничке бригаде Милета Косорића, који живи на подручју општине Хан Пијесак, те бившег војног полицајца Момчила Тешића из власеничке мјесне заједнице Доњи Залуковик.

    Он је додао да тренутно не располаже информацијама за шта су ухапшени оптужени, те због тога није у прилици ни да коментарише оптужницу, али да забрињава начин на који се поступа са српским борцима и њиховим породицама.

   “Знам да је Гарић прије десетак дана ишао са својим адвокатом у Сарајево да да изјаву и да је био увијек доступан правосудним органима, па због тога не разумијем чему овакво поступање припадника СИПА-е”, рекао је Стојишић.