СТУДЕНТИ И ПРОФЕСОРИ ИЗ ВОРОЊЕЖА БОРАВИЛИ У ВЛАСЕНИЦИ

2956
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст: Редакција / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    У оквиру посјете Универзитету у Источном Сарајеву (УИС), студенти и професори Агрономског универзитета у Вороњежу (Русија) дана 09. јула боравили су у Власеници.

    Делегација из Вороњежа, која броји око 50 професора и студената, посјетила је студијски програм Шумарство, који у Власеници дјелује у оквиру Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву.

   У име Општине Власеница госте је поздравила и пожељела добродошлицу Данијела Вуковић, шеф кабинета начелника општине.

    Стефан Стјепановић, виши асистент, говорио је о оснивању факултета, плану и програму наставе, погодностима студирања, као и о могућности запошљавања након завршетка студија. Гости су након тога имали прилику да добију одговоре на питања из области шумарства од декана Пољопривредног факултета проф. др Весне Милић и њених сарадника.

    Посјета је наставак успјешне сарадње два универзитета, а током јуна мјесеца студенти и професори Универзитета у Источном Сарајеву – Пољопривредног факултета, Филозофског факултета (Катедра за руски и српски језик и књижевност) и Економског факултета Брчко, у оквиру Љетње школе, боравили су осам дана у посјети Државном агрономском универзитету у Вороњежу у Русији.