СТУПАР: ОПШТИНА УЛАЖЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

820

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Јун је Власеници донио многобројне радове на уређењу путне инфраструктуре.

Радници “Зворник-путева” већ неколико дана раде у једној од напрометнијих  улица у ужем градском језгру.

“У току је реконструкција Улице Иве Андрића. Ради се на скидању оштећене саобраћајне конструкције и израдиће се нови слој асфалта, у дужини од 136 метара и ширине од 4 до 6 метара. Општина је за ове радове издвојила  28 600 КМ”, каже Невена Ступар, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове  у Општинској управи општине Власеница.

Ступарева је најавила почетак радова и у индустријској зони.

“У наредних неколико дана почеће радови на изградњи приступне саобраћајнице индустријској зони Кула-Зебан, у дужини од 235,77 метара, гдје ће постојећи локални пут ширине три метра бити замијењен модерном, асфалтираном улицом, ширине шест метара. Наравно, биће  урађена дренажа саобраћајнице и одводња површинских вода, као и хоризонтална и вертикална сигнализација”, највљује начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове и додаје да ће,  према Програму одржавања локалних и некатегорисаних путева, који је усвојен од стране СО Власеница, бити настављени радови  у руралним подручјима гдје ће локални путеви бити насути,  а поједине дионице и асфалтиране.

 

Власеница ће ускоро иамти и централно спомен-обиљежје погинулим српским борцима у 20. вијеку, јер  ће почетком јула почети радови на реконструкцији централног градског трга.