СУПРУЖНИЦИ ОСУМЊИЧЕНИ ДА СУ ИЗДАВАЛИ БЛАНКО ПОТВРДЕ У АУТО ШКОЛИ

1410

     Извор: Глас Српске

    Власеничани Жељко К. и Тијана К. осумњичени су да издавали бланко потврде о положеној теоријској настави за обуку возача и тиме нелегално стекли 10.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

   Незванично, ријеч је о супружницима који управљају ауто-школом у Власеници. Жељка К., који живи и ради у иностранству, сумњиче да је од септембра 2019. до јуна ове године Министарству просвјете и културе Републике Српске онлајн пријавио више кандидата за полагање теоријске обуке иако им није одржао припремне часове. Како би сакрио да у том периоду није боравио у БиХ, пријаве је слао путем интернета користећи ИП адресе земаља западне Европе.

     Т. К. је пријављеним кандидатима издавала потврде које је претходно потписао Ж. К. и овјерио печатом ауто-школе, те су тако у службене исправе унијели неистините податке и нелегално присвојили око 10.000 КМ – казали су у ПУ Зворник не наводећи детаље. Против њих ће бити поднесени извјештаји због злоупотребе положаја одговорног лица и фалсификовања или уништавања службене исправе.