СУТРА ПОМЕН БОРЦИМА ИЗ ДЕРВЕНТЕ ПОГИНУЛИМ У ОДБРАНИ ВЛАСЕНИЦЕ

701

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Већ 29. година Власеница чува сјећање на петнаест бораца дервентске 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске, који су у марту 1993. године, дошавши да помогну у одбрани града и српског народа на овом простору, погинули у рејону Церске.

Сваке године,  прве суботе у марту, ми са Борачком организацијом из Дервенте обиљежавамо  сјећање на  9.3.1993. године, када храбри борци 327. моторизоване бригаде своје животе  положише за одбрану Власенице. Из Дервенте очекујемо 35 гостију, а у делегацији ће, поред представника Борачке организације, бити и  чланови породица погинулих. Ми вјерујемо да ћемо, као и увијек, бити добри домаћини и достојанствено обиљежити овај датум“, каже Миле Симанић, предсједник Борачке организације Власеница.

Симанић напомиње да ће обиљежавање тећи по сљедећем протоколу:       

9.30 до 10.00 долазак аутобуса из правца Кладња у центар

10.30 до 11.00 посјета Спомен соби

11.00 до 11.30 парастос у цркви Светих апостола Петра и Павла

11.30 до 12.00 одлазак на Борачко гробље, полагање вијенаца и паљење свијећа за погинуле борце.

Припадници 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске из Дервенте борили су се широм Републике Српске, а у одбрани Власенице животе су изгубили: Јанко Марић, Слободан Давидовић, Жељко Дујаковић, Борко Новић, Милош Миланковић, Митар Поповић, Мирко Давидовић, Мирсад Мујачић, Миладин Удовичић, Недељко Ђекић, Петар Чолић, Расим Мехмедовић, Дражен Бојанић и Недељко Драгојловић.