ТОКОМ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ САНКЦИОНИСАНО 710 УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

556

Извор: Полицијска управа Зворник

    На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 18. до 21. јуна 2020. године, реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са циљем већег степена безбједности свих учесника у саобраћају.  

   Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 1.256 учесника у саобраћају, од којих је 710 санкционисано по различитим основама из области безбједности саобраћаја. 

   Од укупног броја контролисаних, 324 учесника су подвргнута контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 55 возача утврђено присуство алкохола у организму. Девет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док је 11 учесника санкционисано приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. 

   Због некориштења безбједносног појаса санкционисано је 56 учесника, док је 19 учесника санкционисано због превоза дјеце на предњем сједишту или некориштења сигурносних сједалица.

    Код 69 учесника је утврђена техничка неисправност на возилима, а 282 учесника су санкционисана због додатно постављених тамних фолија на стакленим површинама возила. Поред тога, евидентирано је и 205 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја. 

   Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, како би заштитили себе али и друге учеснике у саобраћају.