У ДРАГАСЕВЦУ У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ

432

К. Милић / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У току је реконтрукција нисконапонске мреже Драгасевац 2, у мјесној заједници Симићи. Радови су почели прије мјесец дана, а завршетак се очекује отприлике за мјесец и по.

„Тренутно се врши  уградња нових бетонских стубова одговарајућих типова, као и уградња самоносивих калупских снопова, чиме ће се обезбиједити сигурније и поузданије напајање купаца на овом трафо-подручју. Оно што је битно да кажемо је да смо приликом саме реконструкције нисконапонске мреже водили рачуна и одабрали смо нове трасе водова, тако да смо се приближили, на неки начин, и путном појасу,  гдје се у перспективи могу искористити наши носачи за постављање јавне расвјете локалне заједнице“, истакао је Драган Бојанић, координатор теренских операција за теренску јединицу Власеница.

Он напомиње да ће ови радови допринијети још бољој сарадњи са Општинском управом општине Власеница.

„Одличну сарадњу имамо са локалном заједницом, ослањамо се једни на друге и увијек је то била коректна узајамна сарадња, тако да све похвале са те стране. Битно је нагласити да „Електро-Бијељина“ са локалном заједницом Власеница има потписан Уговор за кориштење наших носача који су у путном појасу за постављање јавне расвјете, и обострано, гдје општина Власеница има неке одговарајуће стубове и носаче, помоћу којих можемо поставити наше нисконапонске водове по њиховим стубовима“ , казао је Бојанић.

      На овом трафо подручју има укупно двадесет и два купца, а тренутно је у фази и реконструкција нисконапонске мреже Мрковић поље.