У ПОНЕДЈЕЉАК И УТОРАК ПРЕДАВАЊА О ПОСЉЕДИЦАМА КОРИШТЕЊА НАРКОТИЧКИХ СРЕДСТАВА И НЕГАТИВНОМ УТИЦАЈУ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

643

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Општинска управа општине Власеница, у сарадњи са релевантним институцијама, периодично организује васпитно-образовна предавања са различитим темама, за становнике овог града, а посебно малољетнике. С обзиром на све присутнији проблем злоупотребе путем друштвених мрежа, али и доступност неких средстава која могу изазвати зависност, прва два дана предстојеће седмице предвиђена су за едукацију ученика, али и њихових родитеља, о овим темама.

У кино-сали власеничког Културног центра ће, у склопу Плана и програма превентивних активности на спрјечавању малољетничке делинквенције на подручју Републике Српске, који реализује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, бити одржана превентивна, едукативна предавања за ученике и њихове родитеље.  Александар Миладиновић, начелник Одјељења за полицијску обуку, Власеничанима ће одржати предавање о  посљедицама кориштења наркотичких средстава, али и негативном утицају друштвених мрежа.

Предавање за ученике Основне школе “Вук Караџић” биће одржано  у понедјељак, 21.3.2022. године, у 11 часова, за ученике  Средњошколког центра “Милорад Влачић” 21.3.2022. године у 13 часова, док је предавање за родитеље планирано у уторак,  22.3.2022. године, у 15 часова.