У СРИЈЕДУ, 15. СЕПТЕМБРА, ОБАВЕЗНО ИСТИЦАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

611

Поводом заједничког празника Републике Српске и Србије – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у сриједу, 15.9.2021. године обавезно је истицање националне заставе на свим установама, институцијама, предузетничким, занатским, трговинским и другим објектима у граду. Општинска управа позива све грађане да, поводом овог значајног датума, истакну заставе на своје стамбене објекте и поносно и достојанствено обиљеже Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Застава се истиче уочи дана који се обиљежава и то са уличне стране објекта, а уклања први наредни дан иза празника који се обиљежава. Забрањено је истицање прљаве, поцијепане, изгужване, изблиједјеле заставе, као и заставе непрописног облика и димензија.

Kомунална инспекција ће извршити контролу истицања државне заставе у дане празника и против свих оних који се не буду придржавали горе наведене обавезе, биће предузете мјере у складу са Законом, а за непоштовање обавезе истицања државне заставе у дане празника који се обиљежава, предвиђена је новчана казна.

Влада Републике Српске је 10.9.2020. године усвојила закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.