У ТОКУ АКЦИЈА КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

3396

   Извор:Полицијска управа Зворник

    На подручју Полицијске управе Зворник у току је реализација републичке акције појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила, које се спроводи од 09.10.-22.10.2017. године.

    За протеклих седам дана провођења републичке акције, контролисано је 1077 учесника у саобраћају, од чега су 802 учесника санкционисана због почињених прекршаја, односно 74,47% од укупног броја контролисаних учесника. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисано је 439 возача, док су евидентирана 363 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

    У току протеклих девет мјесеци, на подручју ПУ Зворник евидентирано је 417 саобраћајних незгода. Од тог броја незгода, у 152 саобраћајне незгоде узрок је била неприлагођена брзина, што је 36,45% од укупног броја свих саобраћајних незгода.

    Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са активностима када је у питању безбједност саобраћаја, са акцентом на контролу брзине кретања возила. Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну културу и саобраћајне прописе.