У ВЛАСЕНИЦИ ОБИЉЕЖЕНО 26 ГОДИНА ОД ПОГИБИЈЕ 15 БОРАЦА ДЕРВЕНТСКЕ БРИГАДЕ

979

   Текст: Редакција/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Посјетом Спомен соби погинулим борцима Војске Републике Српске, парастосом у цркви Светих апостола Петра и Павла, те полагањем цијећа и прислуживањем свијећа на Војничком гробљу, у Власеници су данас је (9. марта) обиљежено 26 године од погибије 15 бораца Дервентске 327. моторизоване бригаде Војске Републике Српске.

   Почаст дервентским борцима, који су 9. марта 1993. године погинули у нападу припадника такозване Армије БиХ у рејону села Церска у општини Власеница, одали су чланови породица погинулих, те представници борачких организација и локалних власти општина Власеница и Дервента.

      “Данас обиљежавамо 26 година од погибије 15 бораца 327. моторизоване бригаде из Дервенте, који су се заједно борили са нашим борцима на подручју Церске. На жалост 9. марта 1993. године погинуло је 15 бораца из Дервенте и сваке године овдје у Власенци, са члановима њихових породица обиљежавамо овај догађај”,  рекао је предсједник Борачке организације општине Власеница, Споменко Стојишић.

      У свом обраћању Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић је рекао да данас обиљежавамо годишњицу од трагично погинулих бораца из Дервенте који су дошли на испомоћ српском народу на овим просторима и да су то била тешка времена, и да не смијемо заборавити саборце из Дервенте који су дали своје животе за стварање Републике Српске.

   “Сваке године обиљежавамо страдање борац из Дервенте, и то ћемо наставити и убудуће и да се ова традициј пренесе и на млађе и да се одржава и послије нас, рекла је предсједник Општинске организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Нада Нинић.

     “Ово је 26 година од трагичне смрти наших 15 сабораца који су заједно са вашим борцима на овим просторима оставили своје животе за нашу слободу. Ми сваке године долазимо из Дервенте, испред борачке организације и општине Дервента, са породицама погинулих бораца, а долазићемо и убудуће, а посебно би истакао да смо у Власеницу сваки пут добро дошли и лијепо примљени”, рекао је  предсједник Општинске борачке организације Дервента, Боро Добриловић.

   Припадници 327. моторизоване бригаде ВРС из Дервенте борилили су се широм Српске, од Власенице, Милића, па до сарајевског и западно-крајишког ратишта.