У ВЛАСЕНИЦИ ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У БРДСКОМ БИЦИКЛИЗМУ

582

   Текст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власеница је јуче била стјециште бициклиста из цијеле Босне и Херцеговине. У организацији домаћег БК „КПЛ“, а под покровитељством Општине, у овом граду је, другу годину заредом, одржано Државно првенство у брдском бициклизму, у дисциплини Елиминатор X-ЦЕ.

    Жељко Лукић, предсједник власеничких бициклиста, истиче да организација оваквог такмичења захтијева много труда, али да је, као и увијек, све било на високом нивоу.

    „Трка је вожена на, за бициклисте атрактивној, кружној стази Лијепа раван, дужине 1300 метара, која је окружена боровом шумом, а има све потребне услове: ливаду, макадам и камењар. С обзиром да се трка бодује за Премијер лигу БиХ и Државно првенство, у нашем граду су данас били бициклисти из петнаест босанскохерцеговачких клубова, и, по њиховим реакцијама, сигуран сам да смо још једном оправдали епитет доброг домаћина и обезбиједили врхунске услове за одржавање трке, које није успјела покварити ни киша која је претходних дана падала. Трка је за лиценциране такмичаре вожена у шест категорија, по систему елиминационих кругова, а одржане су и Трка за велику награду Власенице, у двије хоби категорије, као и Трка за најмлађе у двије категорије – до 7 година и од 7 до 13 година. Захвални смо свим спонзорима, а прије свега милићкој Компанији „Боксит“ која је обезбиједила вриједне новчане и робне награде, као и „Витинки“ која нас на свакој трци подржава и снабдијева водом и освјежавајућим напицима“, казао је Лукић.

   Мирослав Краљевић, начелник општине, истакао је да овај спортски догађај има велики значај за Власеницу.

    „Наш град је још једном био мјесто на коме су се окупили учесници из цијеле Републике Српске и Федерације БиХ и сигуран сам да сви одавде носе позитивне утиске. На нашу радост и наши најмлађи суграђани су имали прилику да учествују у трци и ово ће, сигурно, и код њих, и код оних који су били само посматрачи, пробудити ентузијазам да се баве, ако не бициклизмом, онда било којим другим спортом. Општина Власеница и ја као начелник ћемо увијек подржати све спортске активности које доприносе развоју позитивних вриједности“, изјавио је начелник Краљевић.

   На јучерашњем Државном првенству у дисциплини Елиминатор X-ЦЕ, као и на Трци за велику награду Власенице и Трци за најмлађе, постигнути су сљедећи резултати, по категоријама:
Жене
1. Амина Гогић (БК Кладањ, Кладањ)
2. Јелена Вукосављевић (БК Суммит, Бања Лука)

Млађи кадети
1. Никола Градинац (БК КПЛ, Власеница)
2. Елдар Ресумовић (БК Горажде, Горажде)
3. Едхем Гогић (БК Кладањ, Кладањ)

Кадети
1. Синиша Лукић (БК Козара, Приједор)
2. Дејан Гаврић (БК Кастел, Бања Лука)
3. Адем Колак (БК Кладањ, Кладањ)

Мастер А
1. Дарко Васић (БК Суммит, Бања Лука)
2. Горан Ерцег (БК Ливно, Ливно)

Јуниори
1. Иван Дероња (БК Ливно, Ливно)
2. Давид Маличевић (БК Суммит, Бања Лука)
3. Амар Машић (ББК Дај круг, Бихаћ)

Елит
1. Иван Ширић (БК Мостар, Мостар)
2. Ведад Карић (БК Јединство, Тузла)
3. Ферхад Делановић (ББК Дај круг, Бихаћ)

Хоббy 1
1. Тарик Калесић ( БК Еxтреме, Тузла)
2. Тарик Јахић (БК Еxтреме, Тузла)
3. Ахмед Бушевац (БК Кладањ, Кладањ)

Хоббy 2
1. Едиб Дедић (БК Еxтреме, Тузла)
2. Александар Ковачевић (БК КПЛ, Власеница)

Дјеца до 7 година
1. Андрија Гавриловић
2. Марина Миљанић
3. Нина Лелек

Дјеца од 7 до 13 година
1. Рајко Пајић
2. Николина Тешић
3. Растко Поповић