У ВЛАСЕНИЦИ СЕ БИЈЕ БИТКА ЗА АПСОЛУТНОГ ПРВАКА

1064

   Текст и фото: Т. Голијанин/ Инфо портал Власеница24

   На власеничком Градском стадиону у суботу ће пасти одлука  која пионирска и кадетска екипа ће понијети титулу најбоље у Другој омладинској лиги  Фудбалског  савеза подручја Семберија, Мајевица и Бирач.

   У 10 часова почиње финални сусрет пионира Власенице, првака групе Бирач, и Младости из Богутовог Села, првака регије Семберија, док ће сат касније снаге одмјерити кадетске селекције истих екипа.

   Пионири Власенице су рано обезбиједили и сачували лидерску позицију у својој групи, на којој се налазе са 23 бода, док је кадетска селекција, након неизвјесне борбе, током првенства, са братуначким Братством, тек у самом финишу преузела челну позицију.

   „У нашем клубу се веома озбиљно ради са омладинским категоријама, што показују њихови резултати, од школе фудбала коју води Владимир Јањић, преко пионира чији је тренер Жељко Окиљ, па до кадета, који су, под тренерским надзором капитена сениорске екипе Небојше Kовачевића, већ спремни за клупу првог тима. Драго нам је што ће се финале за аполутног првака  Фудбалског  савеза подручја Семберија, Мајевица и Бирач, одиграти баш у Власеници, јер то показује да ми имамо одличне услове и инфраструктуру потребну за одигравање једне такве утакмице, а надамо се да ће титула остати у нашем граду“, казао је Божидар Kуртума, секретар ФK Власеница.

   У Младости истичу да су поносни што су се обје њихове екипе, и пионирска и кадетска, избориле за шампионске титуле у Другој омладинској лиги, у групи Семберија, и вјерују да имају капацитет и квалитет да пехар  апсолутног првака Фудбалског  савеза подручја Семберија, Мајевица и Бирач, понесу у Богутово Село.

   „Нашу лигу су чиниле четири екипе: Пролетер из Дворова, Јединство из Бродца, бијељинска Слога јунајтед и Младост из Богутовог Села. Kадетска екипа је у својој категорији убиљежила све побједе,  док су пионири имали један реми, и мислим да то довољно говори о њиховом квалитету, као и о томе колико се у клубу води рачуна о омладинцима. У Власеници, прије свега, очекујемо да стекнемо нова фудбалска пријатељства. Наравно,  поред дружења, циљ нам је да забиљежимо и што бољи резултат и бар у једној конкуренцији дођемо до пехара. Не познајемо противника,  али смо сигурни да посједују квалитет и да ће публика која дође на утакмице уживати у одличној игри обје екипе“, истакао је Марко Нешковић, тренер омладинских селекција Младости.

   За побједнике финалних сусрета обезбијеђени  су пехари и медаље које ће уручити представник Фудбалског  савеза подручја Семберија, Мајевица и Бирач Бранка Јовановић, која ће бити и делегат на овим утакмицама.