У ВЛАСЕНИЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА СТАРИЈИХ ОД 65 ГОДИНА

1309

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Двадесет пет Власеничана, старости између 75 и 85 година, данас је примило вакцину „Спутњик Ве“, чиме је и у граду подно Виселца почео процес имунизације против корона вируса становништва старијег од 65 година.

Директорица Дома здравља у Власеници др Гордана Крстић истиче да су прво вакцинисани најстарији суграђани.

„Пријављивање за имунизацију је текло према протоколу који је прописало Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске  и наши  суграђани су показали велико интересовање. Данас  је стигло првих 25 доза руске вакцине „Спутњик Ве“, а наредних дана очекујемо нову испоруку и наставак имунизације. Вјерујемо да ће сви који су пријављени доћи на ред и да ћемо заједничким снагама побиједити овај вирус“, истакла је др Крстић и додала да је ревакцинација заказана за 20.4. 2021. године.

                                                  др Гордана Крстић

Осамдесетпетогодишњи Никола Петровић први је примио вакцину у власеничком Дому здравља.

„Осјећам се одлично и мислим да ће све бити добро“, казао нам је након вакцинације.

                                                Никола Петровић

Годину дана млађи  од Петровића, Војислав Пајић каже да је за своје године прилично виталан и да жели да сачува свиоје здравље.

„Вакцину примам да бих заштитио и себе и друге. Ревакцинација  је заказана за двадесетак дана и сигурно је нећу пропустити“, каже с осмијехом док чека свој ред.

Спасоје Николић сматра да се наука мора уважавати и да сви треба да се вакцинишу да би помогли и другима и себи.

„Прије свега, желим да се захвалим људима који су се потрудили и обезбиједили нам вакцину да можемо да се вакцинишемо, јер сматрам да само уз имунизацију можемо савладати овај проблем који се појавио не само код нас, него у читавом свијету. Моја супруга Миланка је млађа од 65 година и вјероватно неће моћи овдје да се вакцинише, али ће то, уколико буде могуће, то учинити у Србији. Један од разлога што сам се међу првима пријавио за вакцину је, првенствено,  да бих заштитио своје највеће богатство – унучиће и дјецу“, јасан је Николић.

Др Крстић је нагласила да је, иако је процес вакцинације почео,  неопходно да се сви придржавају мјера прописаних са циљем заштите од ковида 19, а то је прије свега ношење заштитних маски и држање физичке дистанце.

У Српску су до сада у стигле 42 000 дозе руских вакцина Спутњик Ве, које су довољне за вакцинацију 21.000 особа. Планом вакцинације предвиђено је да се прво вакцинишу здравствени радници, корисници и запослени у старачким домовима, особе старије од 65 година, особе с хроничним болестима,  па наставно особље, полиција, те остали запослени на пословима од јавног значаја.