УСКОРО ”ДАН БЕЗБЈЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА” У ВЛАСЕНИЦИ

582

   Извор: Општинска управа општине Власеница

   Савјет за безбједност саобраћаја општине Власеница одржао је сједницу на којој се говорило о организовању  предстојеће манифестације Дан безбједности саобраћаја, која ће у овој општини бити одржана 20. септембра 2019. године на више локација.

   У оквиру манифестације, кроз едукативно-забавни програм и такмичарски дио, најмлађи суграђани, те ученици основне и средње школе, учиће о саобраћајној безбједности.

   Циљ манифестације је град по мјери грађана, повећање површина за кретање пјешака и што већа употреба алтернативних видова превоза мјештана, као што су бицикл, јавни превоз и пјешачење.

   Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница, рекао је да се манифестација другу годину заредом одржава у овој локалној заједници, у оквиру обиљежавања Дана општине Власеница, 21. септембра. Краљевић је подсјетио да је уз помоћ Агенције за безбједност саобраћаја у прошлој години израђен главни пројекат саобраћајне сигнализације и да је у току реализација нових пројеката унапређења саобраћајне безбједности, са посебним акцентом на зону школа.

   Oрганизатор манифестације је Општина Власеница, уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.