УСКОРО НОВИ ЗАКОН ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ РАДНИКА У ПРОСВЈЕТИ

1240

   Извор: Министарство просвјете и културе Републике Српске

   ”Просвјетни радници заслужују бољи положај у друштву, а израдом новог закона о платама интензивно се ради на остварењу тог циља,” саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

   Из Министарства истичу да су предузели активности на изради закона о платама запослених у области просвјете и културе, а на основу ранијег договора о повећању коефицијената просвјетним радницима.

   “Очекујмо да Синдикат образовања, науке и културе Српске да свој допринос у изради овог законског рјешења и да достави своје приједлоге и сугестије”, наводи се у саопштењу.

   Извршни одбор Синдиката образовања, науке и културе Српске затражио је раније данас да предвиђено уједначавање платних коефицијената у буџету Министарства просвјете и културе Српске за идућу годину за све запослене у овој области буде најмање осам одсто.

   Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић рекао је новинарима у Бањалуци након сједнице да Извршни одбор тражи да се под хитно представи радни материјал и да у изради новог закона о платама учествују представници овог синдиката.