ВАСКРШЊИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ВЛАСЕНИЧАНЕ

734

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Да би празничне дане уљепшали и оним најугроженијим Власеничанима, представници Центра за социјални рад су, у сарадњи са општинском управом, одборницима Савеза независних социјалдемократа и ЈКП Власеница, припремили и подијели 80 прехрамбених пакета и по једну шкољку јаја.

Мара Ђурић, директорица власеничког Центар за социјални рад, истиче да је помоћ дијељена према приоритетима.

“У нашој евиденцији је 50 лица који су стални корисници помоћи, па су они и били први који су добили ове васкршње пакете. Осим њих, посјетили смо и даровали и вишечлане породице које су се нашле у стању социјалне потребе. Ми се  трудимо да помогнемо суграђанима колико год је то у нашој моћи. Људи се некада нађу у тешкој ситуацији и ко год да нам се јави, а материјално је угрожен, помоћ неће изостати”, јасна је директорица Ђурић.

Шеф клуба одборника Савеза независних социјалдемократа у Скупштини општине Власеница и директор ЈКП Власеница  Александар Kраљевић срећан је што су  суграђане обрадовали за највећи хришћански празник.

“Потрудили смо се да обезбиједимо по шкољку јаја и прехрамбене пакете за наше социјално угрожене суграђане, како би  што љепше прославили овај најрадоснији празник. Оно што је још важније је и што смо хтјели да поручимо је да у нашем граду нико није заборављен и да и институције и појединци брину о свим становницима Власенице”, навео је Краљевић.

 

Одборници су, заједно са представницима Центра за социјални рад, посјетили све ове породице и поразговарали са њима о проблемима које имају, уз чврсто обећање да њихова помоћ ни убудуће неће изостати.