ВАТРОГАСЦИ ИЗВЕЛИ ПОКАЗНУ ВЈЕЖБУ

818

   Извор: Општинска управа општине Власеница

    У оквиру пројекта „Унапређење заштите од пожара кроз јачање капацитета ватрогасне јединице на подручју општине Власеница“, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су одржали показну вјежбу у симулираним условима појаве пожара.

    Вјежба је започела изазивањем пожара у непосредној близини ОШ „Вук Караџић“, што су грађани пријавили ватрогасној јединици, која се веома брзо нашла на лицу мјеста. Ова активност привукла је велику пажњу најмлађих суграђана.

    У оквиру поменутог пројекта изводе се и радови на реконструкцији постојећег објекта у изградњи с циљем промјене његове намјене у објекат ватрогасног дома.
Финансирање пројекта одобрено је путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018 години. Средства за функционисање Финансијског механизма у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.

Генерални циљ Финансијског механизма је да допринесе успjeшнoj рeaлизaциjи приoритeтних рaзвojнихпрojeкaтaидeнтификoвaних у oквиру стратегија развоја јединица локалне самоуправе у Републици Српској.