“ВЛАСЕНИЦА 2020” СЕ ВОЗИ 15. и 16. АВГУСТА

1206

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Традиционална брдска ауто-трка у Власеници, која се бодује за Отворено првенство Републике Српске и Шампионат БиХ, “Власеница 2020” биће вожена 15. и 16. августа.

Милош Лакић, секретар Ауто-мото друштва Власеница, сматра да ће, упркос актуелној ситуацији, као и досад, трка бити организована на врхунском нивоу.

„Иако је према календару Ауто-мото савеза Републике Српске, Спортског ауто-мото савеза Републике Српске и БИХМK-а трка требала бити вожена 18. и 19. јула, морали смо је одгодити због тадашњег погоршања епидемиолошке ситуације. Драго нам је, а вјерујем да је и свима осталим у свијету аутомобилзма, да су се стекли услови за одржавање „Власенице 2020“. Уз договор са одређеним институцијама, данас је одлучено да трка буде одржана за 14 дана. Иако је то кратко вријеме за организацију, ја не сумњам да ће, као и увијек, све савршено функционисати“, каже Лакић.

Он вјерује да нови термин неће утицати на квалитет трке, да ће у Власеницу доћи сви они који нешто значе у ауто-мото свијету.

„Ово је прва трка која се ове године одржава и у Републици Српској и у БиХ, тако да је сигурно да су се и возачи зажељели надметања, и зато се надам да ће све бити као и ранијих година. Према календару такмичења Спортског ауто-мото савеза Републике Српске и БИХМK-а ове године су за Шампионат БиХ планиране само три брдске ауто-трке: у Власеници, Лопарама и у Бањој Луци и још увијек ниједна није одржана. Што се тиче организације, јесте да смо у временском цајтноту, али вјерујем да ће се сви они који учествују и доприносе организацији ове трке одазвати. Имамо подршку локалне заједнице, одређених спонзора који су ту већ традиционално”, наводи секретар власеничког Ауто-мото друштва.

Лакић је нагласио да ће ова спортска манифестација бити одржана уз поштовање свих прописаних мјера.

“Правилником, који је послан свим клубовима, предвиђено је да се испоштују све мјере које су прописали Општински и Републички штаб за ванредне ситуације. Сигурно је да ће редари водити рачуна о томе да бар на старту не буде окупљања више од педесет људи, а ми на друго не можемо утицати. Чињеница је да без публике ова трка на неки начин губи своју драж, али шта је ту је. Свједоци смо да се и друге спортске манифестације одржавају на исти начин. Ми ћемо испоштовати све оно што је се тражи од нас и надам се да ће све проћи без проблема и инцидената. Најважније је да трка буде одржана, јер сви знамо колико она значи за Власеницу, читаву ову регију, па и за Републику Српску, јер без трке у Власеници нема шампионата”, закључио је Милош Лакић.

Брдска ауто-трка у Власеници вози се на једној од најатрактивнијих стаза у региону, на вијугавом дијелу магистралног пута М-19. Стаза је дуга 5,7 километара, старт је на 680 метара, а циљ на 1004 метра надморске висине.